Крим «накрило» темрявою

Анексований півострів повністю відключений від електроенергії. Самопроголошена влада Криму пояснила причини з яких АРК залишилася без світла - електрику нібито вимкнула Україна.

Весь Крим повністю відключений від електропостачання. Про це повідомив глава «Міненерго» самопроголошеної республіки Сергій Єгоров, передає «Прайм».

«Годину тому в односторонньому порядку з України повністю відключено електропостачання Республіки Крим та міста Севастополя, - сказав він, - з усіх чотирьох лініях, в нуль».
 
За його словами, вживаються заходи щодо підняття власної генерації, щоб забезпечити електропостачанням хоча б половину півострова, забезпечити роботу мобільного зв'язку. «Ведуться переговори з Україною про те, щоб вони відновили електропостачання «республіки», - додав «Міністр».
 
Ні в одному місті півострова, з Сімферополем включно, немає світла, відключені магістральні лінії зв'язку, спеціальні також. З перебоями, за рахунок автономного енергопостачання базових станцій, працюють мобільні.
 
Пізніше пан Єгоров повідомив, що Україна відновила енергопостачання Криму в обмеженому режимі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Комітети Верховної Ради розглядають Проект Постанови, яка дозволить врегулювати відключення світла в Україні. Документом передбачено заборонити відключати електрику більше, ніж на 2 години.
 
Коментарі (0)