ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКрим платить Україні за електроенергію за неринковими цінами

Крим платить Україні за електроенергію за неринковими цінами

Крим купує електрику з України за ціною, яка нижче за ринкову, незважаючи на те, що півострову доводиться компенсувати втрати в магістральних мережах.

Електроенергія для Криму купується в України за цінами нижче ринкових, навіть незважаючи на те, що анексованому півострову доводиться компенсувати втрати в магістральних мережах. Про це заявив так званий Міністр палива та енергетики Криму Сергій Єгоров, передає видання «Новини Криму».

«У Росії створено підприємство Центр здійснення розрахунків, яке закуповує електроенергію у України для Криму за 3,42 рублі за кВт-ч. Ціна для Криму нижче ринкової: споживачі Краснодарського краю платять 4 рублі за кВт-год», - сказав пан Єгоров.

За його словами, втрати при транспортуванні електроенергії магістральними мережами також входять у вартість тарифу. «Прилади обліку стоять на виході з України, так і на вході в Крим. Там є певні втрати в магістральних мережах між Росією і Україною, які лягають на плечі України», - повідомив пан Єгоров.
 
Він також зазначив, що населенню Криму електроенергія продається за цінами значно нижче закупівельних, а різниця субсидується з російського бюджету.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у зв'язку з випробуваннями мобільних газотурбінних електростанцій зараз тимчасово знеструмлено частину клієнтів ДТЕК «Крименерго» в Білогірському та Сімферопольському районах.
 
Коментарі (0)