ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКрим ризикує повністю втратити електропостачання

Крим ризикує повністю втратити електропостачання

У разі, якщо окупований півострів не буде дотримуватися встановлених лімітів електроспоживання, «Укрінтеренерго» буде змушене припинити електрозабезпечення Крима.

Компанія «Укрінтеренерго» встановила Криму ліміти споживання електроенергії. У разі, якщо півострів їх не буде дотримуватися, то підприємство допускає повну зупинку поставок електрики в окупований Крим. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі компанії.

У прес-службі відзначили, що у відповідності з листом Міністерства палива та енергетики України від 02 вересня 2014 №03/32-5542, з причини недостатнього забезпечення палива на теплових електростанціях України і дефіцитом гідроресурсів, що призвело до загрози порушення балансу між генерацією і споживанням електроенергії, ДПЗД «Укрінтеренерго» необхідно знизити перетікання потужності енергосистеми України в Кримську енергосистему до наступних лімітів:
 
- на час ранкового (з 8 до 10 за київським часом) і вечірнього (з 18 до 22 за київським часом) максимумів навантаження - до 300 МВт;
 
- у денній зоні - до 500 МВт;
 
- в нічний час (з 23 до 6 за київським часом) - до 600 МВт.
 
З 3 вересня ДПЗД «Укрінтеренерго» обмежує обсяги перетікання потужності «ДТЕК Крименерго» до відповідних величин. «У разі якщо ліміти не будуть виконуватися споживачами Криму, компанія буде змушена повністю відключати живлять лінії на півострів», - попередили в «Укрінтеренерго».
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», нестачу енергії окупаційна влада Криму планує перекривати за рахунок мобільних газотурбінних станцій, сонячних і вітрових електростанцій і ТЕЦ.
 
Коментарі (0)