ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКримчанам можуть ввести спецтариф на ЖКП

Кримчанам можуть ввести спецтариф на ЖКП

Мешканцям Криму, який визнано Верховною Радою окупованим, можуть переглянути тарифи на ЖКП. Проте, Уряд обіцяє підтримати громадян України, які залишись на півострові, за допомогою субсидування.

В Україні планують ввести для Криму спеціальний режим тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це заявив лідер фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, повідомляє «Інтерфакс».

.«Ніякої блокади не буде. Але буде спеціальний режим тарифів для Автономної Республіки Крим», - сказав пан Соболєв.
 
Він нагадав, що з наступного місяця Російська Федерація підвищує вартість газу для України до 405 дол. за тис. куб. м.  «Ми не маємо наміру дотувати громадян Російської Федерації, окупантів, які розмістили військові частини на тимчасово окупованій території. До того ж, тарифи в Криму надзвичайно низькі. Саме тому буде встановлено спеціальний режим. Таким чином, ми матимемо відносини стосовно газових тарифів, тарифів на електроенергію, які занижені приблизно вчетверо, стосовно тарифів на воду, які занижені всемеро» - додав він.
 
За словами лідера «Батьківщини», уряд підтримає громадян України, які залишись на півострові. Наразі Кабінет міністрів розробляє термінову процедуру фактично прямого субсидування громадян України, щоб вони отримували все це за тим самим тарифом (через субсидії), за яким отримують громадяни України. 

Нагадаємо, що в Україні собівартість кубометра води і гігакалорії теплової енергії встановлює Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг. Тарифи для споживачів на послуги централізованого опалення, гарячого і холодного водопостачання на підставі встановленої регулятором собівартості формують місцеві влади. Тарифи на газ і електроенергію для споживачів встановлює інший регулятор - Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в Україні скоротилося число родин, які отримують субсидії для відшкодування витрат на оплату ЖКП. В порівнянні з минулим роком, у лютому 2014 відшкодування витрат отримали на 20% менше сімей. Найбільше субсидіями користуються в Сумській області.
 
Коментарі (0)