ГоловнаЗаконопроектиЖитлоКримчани йдуть за кредитами на власне житло

Кримчани йдуть за кредитами на власне житло

Кримчани не нехтують державною допомогою. Протягом минулого року для будівництва власного житла на селі або ж його благовлаштування люди взяли майже 100 кредитів у рамках програми «Власний будинок».

Протягом минулого року кримчанам, які проживають у сільській місцевості було надано майже 4 млн грн державної допомоги на будівництво власного житла та його газифікацію. Фінансування здійснювалося у рамках реалізації програми «Власний будинок». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Ради Міністрів АР Крим.

Зокрема, у повідомленні уточнюється, що громадянам, які проживають у сільській місцевості Криму, видано 98 кредитів на загальну суму понад 3,8 млн грн. З них 85 кредитів надано для газифікації житла на селі, 11 — для його купівлі, ще 2 — для нового будівництва.

Найбільше такою державною допомогою користувалися жителі Джанкойського (видано 44 кредити), Бахчисарайського (16 кредитів) та Красногвардійського (15 кредитів) районів.

Нагадаємо, програма державного пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників «Власний будинок» передбачає надання сільським жителям пільгових (під 3% річних, для багатодітних сімей — під 0%) довгострокових (на строк до 20 років, молодим сім’ям — до 30 років) кредитів для будівництва, добудови, реконструкції, купівлі, а також газифікації житла на селі.

З липня 2003 року в рамках програми «Сільський будинок» видано майже 1,5 тис. договорів для будівництва облаштованого житла на селі.

 
Коментарі (0)