ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКримчани не поспішають сплачувати за ЖКП

Кримчани не поспішають сплачувати за ЖКП

Мешканці Ялти з початку опалювального періоду заборгували за надану теплову енергію понад 36 млн грн. Місцева влада нарікає, що через це гальмується модернізація теплопостачальних підприємств та їхні розрахунки з «Нафтогазом».

У Ялті борги населення за поставлену теплову енергію становлять 36,3 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі міської ради.

Заборгованість населення перед «Кримтеплокомуненерго» становить понад 28,3 млн грн, перед КП «Ялтинські теплові мережі» - 2,65 млн грн, перед КП «Ялтакурорттеплоенерго» - 1,5 млн грн. Крім того, борг городян за спожитий природний газ перед Ялтинським УЕГГ ПАТ «Кримгаз» становить понад 3,8 млн грн.

«Таким чином, загальний борг населення перед чотирма основними газо- та теплопостачальними підприємствами міста становить 36,3 мільйона гривень», - резюмував заступник міського голови Юрій Кириченко.

Чиновник пояснив, що в результаті неплатежів населення міські підприємства не можуть проводити капітальні ремонти, реконструкції, здійснювати заміну обладнання та своєчасно сплачувати за спожите паливо.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» переходить від погроз до конкретних дій щодо заборгованості підприємств ТКЕ за газ. На сьогодні попередження про обмеження до технологічного мінімуму постачання блакитного палива отримали понад десяток областей.

 
Коментарі (0)