ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКримська котельня вибухнула через зміни в конструкції обладнання

Кримська котельня вибухнула через зміни в конструкції обладнання

Аварія сталася через самовільне внесення змін у конструкцію системи запірної арматури деаератора котельні.

Територіальне управління Державного комітету України з промислової безпеки по Криму і Севастополю отримало попередній висновок про причину вибуху котельні у Феодосії.

За даними прес-служби управління, аварія сталася через самовільне внесення змін у конструкцію системи запірної арматури деаератора котельні. Гідрозатвор, через який стравлювався надлишковий тиск з деаератора, повинен перебувати всередині будівлі котельні. Проте в котельні гідрозатвор був встановлений з зовнішньої сторони будівлі. Вода в деаераторі замерзла і перекрила доступ до проходження пари, що призвело до нагнітання тиску і вибуху деаератора. Його шматки зруйнували несучі конструкції будівлі котельні.

Нагадаємо, як повідомляло раніше «У.К.», ввечері 12 лютого в Феодосії в результаті вибуху в котельні припинилося теплопостачання 29 житлових будинків, загальноосвітньої школи та дитячого садка. Аварія залишила без опалення 1732 квартир. Від вибуху обрушилася покрівля котельні Попередня причина вибуху - несправність обладнання котла.

Спочатку передбачалося, що після того, як обрушені від вибуху конструкції будуть прибрані, робота котельні може бути відновлена протягом кількох днів. Всі три котла котельні не були пошкоджені, витоку природного газу не було. Проте влада прийшли до висновку, що відновлення котельні займе багато часу, тому в цьому опалювальному сезоні її відновлення не буде завершено.

Джерело – е-Крим

 
Коментарі (0)