ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКримський транспортний коридор оцінили в мільярди

Кримський транспортний коридор оцінили в мільярди

Будівництво переходу через Керченську протоку оцінили у 1,5-3 млрд дол, в той час як його окупність сягне 5-10 років.

Орієнтовна вартість будівництва транспортного переходу через Керченську протоку становитиме 1,5-3 млрд дол. Про це повідомляє прес-служба Ради Міністрів АР Крим.

Згідно з повідомленням прогнозується, що перехід окупиться орієнтовно через 5-10 років.

Передбачається співфінансування України і РФ на паритетних засадах, для чого планується створення спільного російсько-українського підприємства.

Зауважимо, угоди про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку було досягнуто за підсумками шостого засідання російсько-української міждержавної комісії.

Нині розглядається кілька варіантів переходу. Перший - тільки автомобільний міст, другий - до автостради додасться залізнична магістраль, третій передбачає ще і газопровід. Четвертий варіант включає все перераховане плюс прокладку високовольтної електромережі. З остаточним варіантом визначаться після розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО). На розробку ТЕО піде близько півроку, потім почнеться проектування.

За словами урядового уповноваженого з питань співпраці з Російською Федерацією, країнами-учасницями СНД, Євразійської економічної спільноти та іншими регіональними об’єднаннями Валерія Мунтіяна, вже створена спеціальна міжурядова робоча група. На першому етапі вона запропонує розташування і основні технічні параметри транспортного переходу.

Передбачається, що будівництво мосту допоможе скоротити шлях з Херсона до Новоросійська на 450 км.

Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів затвердив Угоду з урядом РФ про спільні дії з організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

 
Коментарі (0)