ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКримську енергію берегтимуть у бюро

Кримську енергію берегтимуть у бюро

У кримській столиці відкрили бюро з енергозбереження та охорони навколишнього природного середовища.

Бюро створене за аналогом агентства KLIBA, діючого в Хайдельберзі з 1997 року.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі АРК.

«Досвід німецької сторони в питаннях енергозбереження дозволить економити мільйони євро», - зазначили у відомстві.

Агентство KLIBA займається моніторингом енергоспоживання всієї міської інфраструктури, пошуком рішень як її знизити і реалізацією цих проектів. Сучасні технології дозволяють зберегти екологію та економити фінансові ресурси.

Головне завдання Сімферопольського бюро - розробка рекомендаційних проектів з енергозбереження та оптимізації споживання електрики, газу, води, теплової енергії в місті, яка використовується при освітленні вулиць, в житловій забудові, в промислових підприємствах, школах, лікарнях, а також при реалізації приватних проектів.

У ході візиту в Хайдельберг кримська делегація вивчила досвід колег по функціонуванню агентства KLIBA, результатом роботи якого стало зниження енергоспоживання всіх видів енергії на 50%. «Висока ефективність проекту підштовхнула до створення аналогічного бюро в Сімферополі, - відзначили в міністерстві.

На первинному етапі бюро буде працювати на базі комунального підприємства «Міськсвітло» у складі двох чоловік. Німецька сторона запропонувала свою допомогу в підготовці фахівців. Пізніше, коли агентство почне працювати з великими підприємствами, планується вивести його в самостійну структуру.

 
Коментарі (0)