ГоловнаВибір редакціїЕлектроенергетикаКриму обіцяють енергонезалежність від України

Криму обіцяють енергонезалежність від України

Крим сподівається до 2017 року повністю позбутися енергетичної залежності від України. Тамтешні чиновники переконують, що цьому сприятиме ряд заходів, котрі вживатимуться в рамках федеральної цільової програми.

У Криму до 2017 року планується провести заходи, які дозволять повністю забезпечити енергетичну незалежність півострова від України. Про це заявив так званий в.о. глави республіки Сергій Аксьонов - повідомляє «Крыминформ».

За його словами, зараз Крим залежить від імпорту електроенергії на 80%. «Київ довгий час свідомо консервував енергетичну залежність півострова. Ми з таким становищем миритися не можемо», - зазначив він.

У число заходів, названих паном Аксьоновим, увійшла реконструкція Глібовського газосховища і збільшення обсягу видобутку газу на півострові. Також у планах на найближчі роки - будівництво магістрального газопроводу Крим-Кубань і реконструкція газових магістралей, які будуть забезпечувати паливом, створювані на півострові електростанції.

«Реалізація заходів дозволить повністю забезпечити енергетичну незалежність півострова. Ці роботи ми плануємо завершити до 2017 року», - зазначив в.о. глави республіки».

Сергій Аксьонов нагадав, що завдання щодо забезпечення енергонезалежності Криму і Севастополя закладені у федеральній цільовій програмі. Загальний обсяг фінансування складе 681,2 млрд рублів, з яких кошти федерального бюджету - 658,2 млрд.

Крім енергетичної безпеки, у програму входять також завдання щодо забезпечення транспортної доступності півострова, розвитку зрошуваного землеробства, будівництва водоочисних споруд та організації безпечної утилізації твердих побутових відходів. Особлива увага приділяється розвитку туристичної галузі півострова.

 
Коментарі (0)