ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Криворізька, Сєверодонецька та Дніпровська ТЕЦ - найбільші боржники за газ

Криворізька, Сєверодонецька та Дніпровська ТЕЦ - найбільші боржники за газ

В Україні існують ТЕЦ, які накопичили значну заборгованість за постачання газу і не можуть розрахуватися.
В Україні існують ТЕЦ, які накопичили значну заборгованість за постачання газу і не можуть розрахуватися.
 
Про це під час наради у Фонді держмайна України щодо готовності до опалювального сезону розповів перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома, повідомляє прес-служба компанії.
 
“В Україні наразі є багато „проблемних“ ТЕЦ, які накопичили значну заборгованість за поставлений газ і не можуть її сплачувати. Мова, зокрема, йде про Криворізьку ТЕЦ, Северодонецьку ТЕЦ, Дніпровську ТЕЦ та інших великих тепловиробників, від роботи яких залежить опалення будинків на значних територіях”, — наголосив представник НАК “Нафтогаз України”.
 
У ході наради була напрацьована дорожня карта, виконання якої забезпечить стабільне проведення опалювального сезону. 
 
“Лише активне сприяння з боку органів місцевого самоврядування дозволить тепловиробникам виконати вимоги законодавства щодо укладення договорів та отримання номінацій на природний газ. Участь місцевих органів самоврядування у процесі забезпечення роботи ТЕЦ тим більш виправдана, що ці підприємства здійснюють свою діяльність в інтересах перш за все місцевих громад”, — зазначив Сергій Перелома.
 

Залучення місцевої влади до забезпечення роботи ТЕЦ дозволить забезпечити стабільне проходження опалювального сезону у проблемних регіонах. 

 
Коментарі (0)