ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКризу в електроенергетиці подолають майнингом криптовалют на потужностях АЕС

Кризу в електроенергетиці подолають майнингом криптовалют на потужностях АЕС

Майнинг криптовалют на атомних електростанціях збереже гарантовані навантаження на них і допоможе заробити, заявили в Мінекоенерго

Майнинг криптовалют на атомних електростанціях збереже гарантовані навантаження на них і допоможе заробити, заявили в Мінекоенерго.

На сьогодні в Україні є профіцит виробництва електроенергії, викликаний, в тому числі, пандемією коронавируса. Надлишкову енергію можна направити на Майнінг крпітовалют. Про це заявляють в Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища, коментуючи своє доручення державному Енергоатому.

У відомстві підкреслили, що ідея відповідає заявленому президентом Володимиром Зеленським курсу на діджіталізацію.

"Чи можемо реально трансформувати" пасив "в" актив ". Маючи профіцит атомної генерації, один із сучасних інструментів використання надлишкової електроенергії - напрямок її на Майнінг криптовалюта. Це не тільки дозволяє зберегти гарантоване навантаження на АЕС, але і дасть можливість підприємствам залучити додаткові кошти. Тобто, відкриває шлях до принципово нової економіки, новим підходам, новій системі ринку ", - говориться в повідомленні Мінекоенерго.

У міністерстві роздумують над створенням центрів обробки даних поруч з АЕС.

Повідомляється, що в Енергоатомі вже розробили пілотний проект по приєднанню споживачів дата-центру потужністю до 1000 МВт до електричних мереж, з виділенням першої черги 30 МВт, в місті-супутнику Запорізької АЕС Енергодарі.

 

 
Коментарі (0)