ГоловнаНовини ЖКГТранспортКрюківський завод судиться з Укрзалізницею за 1,4 мільярда

Крюківський завод судиться з Укрзалізницею за 1,4 мільярда

Крюківський вагонобудівний завод подав позов до суду проти УЗ на 1,4 млрд грн

Господарський суд Києва відкрив справу за позовом Крюківського вагонобудівного заводу проти Укрзалізниці на 1,4 млрд грн.

Як повідомляє прес-служба КВБЗ, УЗ порушила чотири договори на поставку 54 пасажирських вагонів, не розрахувалася за 11 пасажирських вагонів, отриманих в грудні 2018 і січні 2019 року, а також не сплатила авансові платежі за договорами.

Крім того, держкомпанія не приймає вже готові вагони відповідно до укладених договорів: два вагона міжнародного класу габариту RIC, 20 купейних спальних вагонів типу СВ і 21 купейного спального вагона, заявили в прес-службі заводу.

"Договорами передбачалася передоплата в розмірі 30%. Оплата решти вартості - протягом 30 днів з дати поставки. Умови для Укрзалізниці ідеальні. Виконавець - КВБЗ - вкладає в продукцію 70% власних коштів", - пояснили на КВБЗ.

"Однак державне підприємство не є для отримання замовленого ним товару і не платить його вартість. Тому зараз пасажирські вагони стоять на заводі, що називається, під парканом. А пасажири їздять в напіврозвалених вагонах", - йдеться в повідомленні.

У КВБЗ стверджують, що Укрзалізниця своїми діями доводить завод до банкрутства.

 

 
Коментарі (0)