ГоловнаНовини ЖКГТранспортКіровоградські маршрутки поїдуть по-новому

Кіровоградські маршрутки поїдуть по-новому

У Кіровограді затверджено нову мережу автобусних маршрутів, яка у перспективі значно зменшить траспортну навантаженість центра міста

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради затвердив нову мережу автобусних маршрутів загального користування міста. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради.

Як повідомила під час засідання виконкому начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Ольга Гонтарь, нова маршрутна мережа має вирішити низку проблем, пов’язаних з організацією руху громадського транспорту в обласному центрі:

  • оптимальна кількість транспортних засобів на маршрутах, наповненість салонів, відстоювання на кінцевих зупинках в години «пік»;
  • розвантаження вулиць, особливо в центральній частині міста;
  • спонукання перевізників до оновлення рухомого складу.

«Нова маршрутна мережа значно знизить небезпеку дорожнього руху, адже інтенсивність руху на центральних  вулицях  в середньому складає близько 916 одиниць транспорту на годину, а це майже на 30% вище Державних будівельних норм «Вулиці та дороги населених пунктів», що також негативно впливає на екологічну ситуацію в центрі міста. До цього слід додати надзвичайно велику інтенсивність руху пішоходів, зокрема учнів, в центральній частині міста», - зазначила Ольга Гонтарь.

Запропонована маршрутна мережа значно зменшує кількість маршрутів і транспорту в центральній частині міста: залишається 12 автобусних, 5 тролейбусних маршрутів, які обслуговуватимуться 164 автобусами з яких 130 малого класу і 34 великої місткості, та 19 тролейбусами.

Новою маршрутною мережею, впроваджуються додаткові графікові маршрути, які планується ввести як додаткові у вечірній та піковий час, при цьому основні та інші маршрути не припинятимуть свою роботу, також з нової мережі виключені дублюючі маршрути.

За словами Ольги Гонтарь, активність громадян під час обговорення маршрутної мережі була високою всього надійшло 596 звернень: у телефонному режимі 292, письмових 44, на гарячу лінію 60.

З новою траспортною мережею можна ознайомитись тут.

 
Коментарі (0)