ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКС може з порушенням регламенту скасувати земельну реформу

КС може з порушенням регламенту скасувати земельну реформу

Конституційний суд України різко змінив порядок денний свого засідання 27 жовтня 2020 р

 

За словами співрозмовника, судді ухвалять рішення про скасування земельної реформи.

Рішення буде прийматися з порушенням Регламенту КС, адже матеріали для розгляду необхідно надати за 3 робочих дні до засідання, однак зараз текстів проектів рішень немає, уточнюють джерела.

Цю інформацію підтвердив екс-нардеп, член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко на своєму Telegram-каналі.

«Очікується, що КС розгляне питання про знищення антикорупційних структур. На своєму засіданні минулого тижня КС вже вирішив слухати це питання без преси. І рішення може бути прийнято в будь-який момент ... Серед суддів КС йде збір голосів для того, щоб вже на цьому тижні винести кілька рішень, які зв'яжуть їх круговою порукою », - додав Лещенко.

Так, очікується, що на цьому тижні КС:

- прийме рішення про знищення антикорупційних структур (скасування незаконного збагачення і посягання на повноваження Назка), це ініціатива ОТЗЖ. Серед іншого, планують скасування кримінальної відповідальності за порушення при складанні декларацій - 366-1 КК. Саме за цією статтею розслідують справу щодо судді КС Ірини Завгородній;

- прийме рішення про скасування земельної реформи, яке потрібно лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко і її представнику в КС Сергію Сасу;

- прийме рішення про неконституційність закону про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, чого домагається Ігор Коломойський.

Нагадаємо, 4 травня 2020 року в Конституційний суд України надійшло перше уявлення щодо конституційності Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення». На розгляді в КСУ перебуває три конституційні подання народних депутатів, які стосуються конституційності земельної реформи.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)