ГоловнаНовини ЖКГТранспортКістіон закликав підготувати умови для повноцінного функціонування Дорожнього фонду

Кістіон закликав підготувати умови для повноцінного функціонування Дорожнього фонду

Зокрема, Віце-прем’єр відзначив, що протягом 2016 та початку 2017 років була проведена підготовка до власне ремонтної кампанії на українських дорогах

Протягом 2017 року необхідно провести всі підготовчі роботи із забезпечення децентралізації у дорожній галузі для того, щоб з 1 січня 2018 року закони, що передбачають створення Державного дорожнього фонду, запрацювали в повній мірі. 

Про це заявив  Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон на засіданні Уряду, йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Зокрема, Віце-прем’єр відзначив, що протягом 2016 та початку 2017 років була проведена підготовка до власне ремонтної кампанії на українських дорогах.

«У попередньому часі проведена відповідна підготовча робота, розроблена проектно-кошторисна документація, вчасно прийняті рішення Уряду для фінансового забезпечення, проведено тендерні процедури, і ми вийшли в цьому році набагато раніше «в поле» для виконання робіт. Я впевнений, що ця робота буде підсилюватися, і ми будемо мати набагато кращий результатів 2017 році у порівнянні до попереднього року», - зазначив Володимир Кістіон.

Кістіон також звернув увагу на необхідність підготовки до повноцінної реалізації законів про Дорожній фонд.

«Я хотів би привернути увагу, що, крім поточної роботи з ремонту доріг, протягом 2017 року ми повинні реалізувати закон про Дорожній фонд. Тобто провести децентралізацію українських доріг. А це досить великий обсяг роботи, і протягом поточного часу потрібна робота з регіональною владою для того, щоб визначити обсяги, відрізки доріг, технічне забезпечення, механізми фінансування, тому що з 1 січня більша частина українських доріг перейде під опіку, обслуговування і утримання регіональної влади. І якщо ми це питання упустимо, то з 1 січня в повному обсязі закон про Дорожній фонд не зафункціонує. Це принципове, стратегічне і базове питання», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

 

 
Коментарі (0)