ГоловнаНовини ЖКГТранспортКістіон: Дороги в Україні комплексно не ремонтувалися більше 20 років

Кістіон: Дороги в Україні комплексно не ремонтувалися більше 20 років

В Кабміні мають намір до кінця року відремонтувати більше 2 тисяч кілометрів українських доріг. За словами Кістіона, будівництво нових якісних доріг - пріоритет роботи уряду.

В Кабміні мають намір до кінця року відремонтувати більше 2 тисяч кілометрів українських доріг. За словами Кістіона, будівництво нових якісних доріг - пріоритет роботи уряду.

Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон заявив, що дороги в Україні комплексно не ремонтувалися більше 20 років.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів України.

"Будівництво нових якісних доріг - пріоритет роботи уряду в цьому і в наступних роках. Всі ми маємо змогу спостерігати, як видозмінилися українські автошляхи за останні півроку. Дороги в Україні так комплексно не ремонтувалися понад 20 років", - наголосив віце-прем'єр.

Так, за його словами, до кінця року буде відремонтовано більше 2 тисяч кілометрів українських доріг. Кістіон зазначив, що щорічні збитки, які завдаються дорожньому господарству внаслідок руйнування доріг, спричиненого рухом великовагових транспортних засобів, становлять понад 2 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше в. о. глави "Укравтодору" Славомир Новак заявив, що через 4-5 років дороги в Україні стануть такими, як в Європі.

"У цьому році ми відремонтували удвічі більше доріг, ніж в минулому. І так, крок за кроком, рік за роком процес триває поступово", - зазначив Новак.

Також як повідомлялося раніше, Новак заявив, що всі заплановані на поточний рік дорожні роботи будуть виконані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву в. о. глави Держагентства "Укравтодор", що на повне відновлення мережі доріг потрібно мінімум 10 років.

"В Україні 170 тис. кілометрів доріг, з яких 50 тис. кілометрів - дороги державного значення. Якби ми планували відновлювати тільки 5 тис. кілометрів в рік, на це пішло б близько 50 млрд гривень в рік. Я кажу про дороги державного значення", - заявив Новак.

 

 
Коментарі (0)