ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКістіон: Концепція розвитку українського газовидобування має виконуватися бездоганно

Кістіон: Концепція розвитку українського газовидобування має виконуватися бездоганно

Найближчим часом на розгляд Уряду будуть винесені проекти рішень, які дозволять підсилити реалізацію заходів, передбачених Концепцією розвитку газовидобування.

 

Найближчим часом на розгляд Уряду будуть винесені проекти рішень, які дозволять підсилити реалізацію заходів, передбачених Концепцією розвитку газовидобування.

Зважаючи на зовнішні виклики та наші внутрішні завдання, План імплементації Концепції розвитку газовидобувної галузі України, затверджений Урядом у грудні минулого року, має виконуватися бездоганно.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кісті он, передає прес-служба Урядового порталу.

За його словами, незабаром на розгляд Уряду будуть винесені проекти рішень, які дозволять підсилити реалізацію заходів, передбачених Концепцією розвитку газовидобування.

Мова йде про новий Порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами (Постанова КМУ №615), про Порядок проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування (Постанова КМУ №594), Положення про порядок розпорядження геологічною інформацією (Постанова КМУ №423) та Методика визначення вартості запасів і ресурсів корисних копалин (Постанова КМУ №1117).

«Перед нами стоїть непросте, але реальне завдання – зробити Україну енергетично незалежною й розпочати експорт українського газу в Європу. Природні можливості у нас величезні, варто лише підсилити виконавчу дисципліну у міністерствах», - зауважив В.Кістіон.

Зокрема, Кісті он закликав парламентарів невідкладно підтримати три законопроекти, імплементація яких дозволить Україні швидше стати енергонезалежною й перетворитися з імпортера в експортера газу.

Мова йде про законопроекти №3096-д (дерегуляція в сфері видобування нафти і газу), №5459 (12% ставка рентної плати для суб’єктів господарювання, що експлуатують нові свердловини), №3027 (2% ставка рентної плати для нафти та конденсату і 1,25% для ставки рентної плати для природного газу – це стосується Угод про розподіл продукції).

 

 
Коментарі (0)