ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаКістіон закликав бізнес долучатися до реалізації проектів «зеленої» енергетики

Кістіон закликав бізнес долучатися до реалізації проектів «зеленої» енергетики

На сьогодні добігає кінця підготовка базового документа, необхідного для сталого розвитку енергетики, в тому числі, і «зеленої».

 На сьогодні добігає кінця підготовка базового документа, необхідного для сталого розвитку енергетики, в тому числі, і «зеленої».

Відновлювана енергетика в Україні має значний потенціал до розвитку, тому держава зацікавлена у співпраці з бізнесом реалізовувати ці можливості.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон під час свого виступу на Другому міжнародному форумі «Енергетична безпека заради майбутнього: нове бачення, стратегії, інновації», передає Урядовий портал.

Зокрема, він зазначив, що добігає кінця підготовка базового документа, необхідного для сталого розвитку енергетики, в тому числі, і «зеленої».

«Ми знаходимось на останній стадії формування енергетичної стратегії України до 2035 року. Принциповим питанням цього документа є доля відновлюваної енергетики до 2020 року – не менше 11%, а до 2025 – ми ставимо перед собою завдання не менше 25%», - наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Він звернув увагу на перспективні проекти використання відновлюваних джерел енергії, і закликав бізнес активно в них участь.

«Україна – це країна, яка має всі відповідні можливості розвивати відновлювану енергетику, тому сьогодні на порядку денному стоїть досить перспективний проект влаштування будівництва станції, які будуть генерувати електричну енергію з енергії сонця на території Чорнобильської зони, де є відповідна інфраструктура і території. Думаю, бізнесу було б цікаво. Запрошуємо до співпраці, щоб спільно реалізовувати потенціал нашої держави», - підсумував Володимир Кістіон.

Нагадаємо, в березні Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг встановила «зелений» тариф на електроенергію для приватних домогосподарств, які виробляють електроенергію за допомогою обладнання яке використовує сонячне випромінювання і встановлене на дахах та фасадах приватних будинків потужністю не більше 30 кВт, а також для приватних домогосподарств, які виробляють електричну енергію з енергії вітру, не більше 30 кВт. 

 

 
Коментарі (0)