ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаО.Кучеренко:«Герус управляє енергетикою в ручному режимі»

О.Кучеренко:«Герус управляє енергетикою в ручному режимі»

Глава енергетичного комітету Верховної ради Андрій Герус намагається "в ручному режимі" керувати енергетикою, що знищує галузь

Глава енергетичного комітету Верховної ради Андрій Герус намагається "в ручному режимі" керувати енергетикою, що знищує галузь. Таку думку висловив народний депутат, перший заступник голови комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко, коментуючи провал комітетом законопроекту по "зеленим" тарифом (№2543).

Депутат заявив, що неприйняття енергетичним комітетом ВР компромісного законопроекту по "зеленому" тарифу є неконструктивною позицією і створює серйозні проблеми інвесторам в сфері ВДЕ. На його думку, пауза, яку взяли депутати комітету у вирішенні цього питання, обернеться негативними наслідками для галузі альтернативної енергетики та держави в цілому.

"У людей там буде валитися бізнес, кредити. Вони ж цього не беруть до уваги. Треба, по крайней мере, хоч якось концептуально виходити, я поки не бачу якогось рішення. Я розумію, що просто взяли відстрочку. Міністерство сказало, що воно займається якоюсь спільною політикою", - повідомив Кучеренко.

Депутат вважає, що Герус, "з подачі" якого був провалений законопроект, намагається в ручному режимі управляти енергетикою, що призводить до виникнення проблем в галузі.

"У нього немає позиції поки. Тому що він намагається в ручному режимі управляти всім енергосекторі. Жоден інститут нормально не працює, комісія не працює, міністерство не працює. Ручне йде управління, ця модель, ми все це проходили", - сказав Кучеренко.

Нагадаємо, проект закону 2543, яким передбачається можливість добровільного зниження "зеленого" тарифу, був зареєстрований у Верховній раді 6 грудня 2019 року.

За словами одного зі співавторів законопроекту, народного депутата Лесі Василенко, проект дозволить державі дотримати зобов'язання перед інвесторами і в той же час зменшити навантаження через виплати по "зеленому" тарифу на ринку енергетики.

На засіданні комітетапо питань енергетики та ЖКП 13 грудня цей законопроект не знайшов підтримки у депутатів, проти нього голосували депутати з фракції "Слуга народу", на чолі з головою комітету Герус. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Грудня 2019 p. 20:34
О.Кучеренко:«Герус управляє енергетикою в ручному режимі, що знищує галузь»------------------- По моєму, основні промислові галузі були знищені ще 20-25 років тому, коли Герус був ще школярем... А тимошенки-лазоренки і кравчуко-кучми тоді були при владі...