ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГО.Кучеренко:«Ринок електроенергії не пов'язаний з обґрунтованістю тарифів для населення»

О.Кучеренко:«Ринок електроенергії не пов'язаний з обґрунтованістю тарифів для населення»

З урахуванням скасування субсидування, Нацкомісії доведеться переглядати тарифи на електроенергію для населення.

Ринок електроенергії в Україні ніяк не пов'язаний з економічною обгрунтованістю в підвищенні тарифів для населення, це кореспонденту ГолосUA повідомив екс-міністр ЖКГ України Олексій Кучеренко.

«Ринок електроенергії в Україні ніяк не пов'язаний з економічною обгрунтованістю в підвищенні тарифів для населення. Я згоден з тим, що з урахуванням скасування субсидування, Нацкомісії доведеться переглядати тарифи на електроенергію для населення. Але тут Нацкомісія буде продовжувати встановлювати тариф для монополії, а далі вона повинна лише захищати свого споживача. Але в її обов'язки не входить установка тарифів для населення і підвищення цін на послуги », - повідомляє експерт.

За словами А. Кучеренко, в першу чергу в Нацкомісії потрібно не переглядати тарифи для населення, а розібратися зі скандальною формулою «Роттердам плюс».

«У мене немає оптимізму в питанні того, що в наступному році ринок електроенергії в Україні« запрацює ». Тому в Нацкомісії варто в першу чергу розібратися зі скандальною формулою «Роттердам плюс», яка суперечить законам України та економічної обґрунтованості. Тут не потрібно плутати різні речі: ринок з переглядом тарифів на електроенергію - це одне, а корупційна схема «Роттердам плюс», яка сьогодні діє в Україні, - це інше», - зазначає експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, скасувавши формулу «Роттердам плюс», запустила реформу ринку електроенергії, яка передбачає скасування перехресного субсидування від держави. З причини скасування субсидування Нацкомісія змушена буде знову переглянути тарифи у бік підвищення.

 

 
Коментарі (0)