ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Куп'янськ почав опалювальний сезон тільки зараз

Куп'янськ почав опалювальний сезон тільки зараз

Куп’янськ почав опалювальний сезон лише 19 листопада. У вівторок, місцеві виробники тепла — КП «Обласний інформаційно-технічний центр» та КП КМР «Куп’янськтеплоенерго» — підписали з НАК «Нафтогаз України» договори на постачання газу
Куп’янськ почав опалювальний сезон лише 19 листопада. У вівторок, 17 листопада, місцеві виробники тепла — КП «Обласний інформаційно-технічний центр» та КП КМР «Куп’янськтеплоенерго» — підписали з НАК «Нафтогаз України»  договори на постачання газу. Остаточні формальні процедури погодження документів були завершені вчора, 18 листопада, про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз Україна".
 
Затримка виникла, оскільки місцеві комунальні підприємства до останнього часу відмовлялися надати Нафтогазу документи, необхідні для укладення договорів на газопостачання відповідно до ЗУ «Про теплопостачання» щодо правонаступництва за борговими зобов’язаннями.
 
Загалом йдеться про боргові зобов’язання у розмірі 118,3 млн грн. Без врегулювання цієї ситуації Компанія юридично не могла підписати договори про постачання газу з підприємствами.
 
Соціальну сферу підприємство підключило завдяки газу, купленому у іншого трейдера. Населення та решту інфраструктури теплопостачальник має підключити поступово до кінця тижня.
 
"Ситуація, що склалася в Куп’янську, на жаль, є прикладом безвідповідального ставлення міської влади до добробуту та комфорту жителів, однак, Нафтогаз вітає позитивне вирішення цієї ситуації", - говориться у повідомлені.
 
Наразі вже майже всі населені пункти України розпочали опалювальний сезон, адже їхні виробники тепла не мають критичних боргів та інших проблем.
 

Серед критичних боржників залишається 11 підприємств теплокомуненерго, які досі мають проблеми з виплатами, що перешкоджає повноцінному старту опалювального сезону у 9 населених пунктах.  

 
Коментарі (0)