ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКузьменко: Відключень світла на Кіровоградщині не буде

Кузьменко: Відключень світла на Кіровоградщині не буде

В Кіровоградській області зберігається достатній запас вугілля, щоб не проводити відключень електроенергії щонайменше до кінця березня.

Про це заявив голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, йдеться у повідомленні УНН.

Очільник області відзначив, що віце-прем'єр-міністр видав доручення про відпрацювання заходів щодо збереження використання електроенергії в межах лімітів. Це питання опрацьовуватимуть з промисловими підприємствами. Однак населення заходи економії не торкнуться.

«До кінця березня у нас є достатня кількість вугілля для виробництва електроенергії і забезпечення електрикою населення в час пікових навантажень. Сьогодні мова про відключення населення від енергопостачання в короткій перспективі не йде», - додав Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, в Україні, через блокаду Донбасу, Кабінетом міністрів України з 17 лютого введений надзвичайний режим в енергетиці, який буде діяти місяць.

Варто зазначити, що за даними Укренерго за умови введення надзвичайного стану в електроенергетиці, антрацитового вугілля вистачить на 40 діб, після чого можливі віялові відключення.

Нагадаємо, що за словами  т.в.о. директора ДП «НЕК «Укренерго» Всеволода Ковальчука, українці зможуть відчути на собі введення надзвичайного стану в електроенергетиці України після 15-20 березня.

 

 
Коментарі (0)