ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГЛазерний або струменевий – який принтер вибрати

Лазерний або струменевий – який принтер вибрати

З часом настає необхідність придбати принтер. Він може вийти з ладу й не підлягати ремонту, а потім несподівано знадобитися

З часом настає необхідність придбати принтер. Він може вийти з ладу й не підлягати ремонту, а потім несподівано знадобитися. Інколи обладнання потрібно й зовсім «на вчора» – і тоді слід оперативно вирішити, яку саме техніку вибрати. Треба врахувати, що їй знадобиться обслуговування. Наприклад, заправка картриджів – ціна у Львові на таку послугу дуже доступна. Ми розкажемо вам, чим керуватися при виборі, щоб бути задоволеними роботою техніки.

Що варто врахувати при виборі принтера?

По-перше, це технології. Принципи роботи принтерів кардинально відрізняються.

  • Лазерний принтер

«Тонер» – розмовна назва лазерного картриджа, в якому містяться частинки смоли, пігменту та заліза. Процес друку використовує лазерне світло чи світлодіоди (для електрифікації світлочутливого барабана).

Все це потрібно, щоб техніка могла нанести потрібну кількість чорнил від лазерного картриджа на поверхню носія. Після того, як чорнила проходять через ф’юзер (всередині цього елемента температура досягає 205 °C), забезпечується остаточний друк.

  • Струменевий принтер

Такі прилади дуже популярні, та вони працюють за зовсім іншими принципами, ніж лазерні. Також переважно завжди – дешевші. Рухома головка чорнила розташована на рейці, що перебуває всередині принтера. У деяких моделях виробники використовують головки, вбудовані в картридж.

Потім весь контейнер ковзає напрямною ланкою по всій ширині паперу. Під час друку головка зупиняється над аркушем паперу, щоб нанести на нього вміст. Короткі зупинки майже непомітні, адже весь процес займає мікросекунди. За цей надзвичайно короткий час чорнило протискається через мікроскопічні отвори. Їхній діаметр зазвичай коливається близько 50 мкм. Кілька сотень каналів дозволяють здійснювати точний друк.

Який варіант вибрати?

Відповідь не проста і залежить від багатьох факторів. Якщо ви друкуєте щось епізодично та вам майже не потрібен кольоровий друк, краще купити лазерний принтер. Він може довго стояти, і навіть після тривалої перерви не зробить неприємної несподіванки у вигляді висушеного чорнила в голівці. Нанесений на папір тонер також значно стійкіший до перебігу часу чи впливу погодних умов.

Тож коли слід вибрати струменевий принтер? Коли вам потрібен кольоровий друк і ви користуєтеся обладнанням доволі часто. Занадто довгий час простою може призвести до висихання чорнила в голівці. Начебто банальна несправність часто закінчується необхідністю придбати новий принтер, оскільки заміна пошкодженого обладнання коштує дорого.

Звичайно, завжди можна вибрати принтер, який використовує чорнило із вбудованою головкою. Тоді проблема вирішується відмиванням форсунок із програмного рівня. Зважайте на те, що використання струменевих принтерів пов'язане зі значними експлуатаційними витратами. Великі мережеві кабелі часто використовуються з ноутбуками чи комп’ютерами.

У свою чергу магазини зі знижками організовують акції, тому придбання дешевого принтера може здатися гарною можливістю. Врахуйте, що якщо купівля буде бюджетною, то обслуговування хорошого струменевого принтера майже завжди несе за собою значні витрати. Все ж таки дешевий принтер має бути забезпечений дорогими чорнилами. В Україні є сервіси, де ви зможете швидко та вигідно заправити картридж, щоб забезпечити безперебійну роботу обладнання та друк гарної якості. Бажаємо вдалого вибору!

 
Коментарі (0)