ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаТеплолічильниками оснащено більшу половину українців

Теплолічильниками оснащено більшу половину українців

Рівень оснащеності споживачів лічильниками тепла за 2015 рік збільшився до 52%. Загалом, минулого року встановлено в 5,4 рази більше приладів обліку, ніж в 2014 році.

Рівень оснащення споживачів приладами обліку тепла в 2015 році зріс з 34% до 52%. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

«Результатом роботи НКРЕКП у 2015 році стало: встановлено в 5,4 рази більше теплових лічильників, ніж в 2014 році; підвищений рівень оснащеності приладами обліку майже у 1,5 рази – з 34% на початку року до 52% в кінці року», - зазначається у повідомленні.

За даними Нацкомісії, найкращі результати в минулому році продемонстрували Київ, Житомирська та Рівненська області, де рівень оснащеності лічильниками тепла зріс майже вдвічі.

«НКРЕКП зберігає на 2016 рік пріоритет досягнення 100% рівня оснащеності урахуванням теплової енергії і звертає увагу органів місцевої влади на забезпечення обліку на підприємствах, що належать до сфери їх управління», - наголосили у Комісії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Мінрегіоні дали роз'яснення щодо встановлення квартирних лічильників тепла. Зокрема, для цього необхідно отримати технічні умови, замовити проектну документацію та погодити її, провести встановлення вузла обліку та укласти договір.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Січня 2016 p. 17:36
Отримавши платіжки за грудень споживачі були неприємно здивовані новим видом узаконеного шахрайства: виявляється, що субсидія на опалення повністю скасовується, якщо нарахована сума менша за суму субсидії. Тобто, чиновники можуть штучно написати велику суму субсидії, і таким способом повністю споживачів її позбавити. Так вони і зробили у грудні 2015 року з оплатою за опалення. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Навіть я не міг наперед передбачити , що чиновники-можновладці можуть опуститися до такого наглого способу здирництва та обману...