ГоловнаПослугиФінансування ЖКГРаді пропонують усунути перешкоди на шляху до ринку газу

Раді пропонують усунути перешкоди на шляху до ринку газу

Уряд вніс на розгляд Парламенту декілька законопроектів, які покликані усунути перешкоди у законодавчому полі для створення нової моделі ринку природного газу. Окрім іншого документи пропонують внести зміни у Податковий та Митний кодекси.

Кілька днів тому під куполом Верховної ради було зареєстровано три законопроекти, покликаних усунути всі перешкоди на шляху до створення моделі ринку газу та привести законодавчу базу до норм Закону України «Про ринок природного газу».

Зокрема, урядовий законопроект №3072 «Про  внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо створення передумов для нової моделі ринку)», як зазначається у пояснювальній записці, має на меті внесення змін до законодавчих актів України з метою забезпечення реалізації Закону України «Про ринок  природного газу».

Також наданий на розгляд парламентарів проект Закону №3073 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу)». Відтак, документом пропонується у Податковому кодексі привести елементи податку на додану вартість, рентної плати за користування надрами для видобування природного газу, рентної плати за транзитне транспортування «блакитного» палива трубопроводами територією країни та збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності.

Крім того, також зареєстрований проект Закону №3074 «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу)», метою якого, згідно з пояснювальною запискою, є усунення перешкод для здійснення операцій заміщення природного газу (бекхол) шляхом внесення відповідних змін до Митного кодексу України. Так, у Митний кодекс України пропонується внести нове поняття («заміщення природного газу (бекхол)»), а також передбачити особливості митного контролю та митного оформлення таких операцій.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, під куполом Верховної Ради зареєстрували законопроект, який передбачає внесення змін до деяких законів, які необхідні для забезпечення проведення підприємствами теплоенергетики розрахунків за природний газ, спожитий до 1 січня 2014 року.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)