ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЛитва інвестує в сонячну енергетику в Україні

Литва інвестує в сонячну енергетику в Україні

Багатопрофільна литовська компанія Modus group готова проінвестувати 30 млн євро в новий парк сонячних електростанцій в Україні.

Багатопрофільна литовська компанія Modus group готова проінвестувати 30 млн євро в новий парк сонячних електростанцій в Україні. За інформацією компанії, реалізацією проекту по створенню парку сонячних електростанцій потужністю 35 МВт займуться що входять до групи Green Genius і Modus Energy International.

Варто відзначити, що майданчик для сонячних станцій буде розміщена в Житомирській області, побудувати їх планується в другому півріччі 2019 року. Сумарно вони будуть виробляти близько 45 тис. МВт.год електроенергії в рік. У сфері сонячної енергетики в Україні встановлені спеціальні закупівельні тарифи, за якими електроенергію закуповує держава.

Нагадаємо, як повідомляв раніше "УРА-Інформ", в Запорізькій області місті Токмак ввели в експлуатацію першу чергу сонячної електростанції Тоkmak Solar Energy. Вона є найбільшою в Україні. Відзначається, що потужність частини введеної в роботу - 11 МВт. Після завершення будівництва потужність становитиме 50 МВт. 

 

 
Коментарі (0)