ГоловнаНовини ЖКГ«Київенерго» відремонтувала два з чотирьох енергоблоків ТЕЦ-5

«Київенерго» відремонтувала два з чотирьох енергоблоків ТЕЦ-5

ПАТ «Київенерго» завершила ремонт енергоблоку №1 на ТЕЦ-5, який тривав майже упродовж місяця. Ремонтні роботи полягали у заміні старого регулятора живлення котла на новий, відновленні допоміжного обладнання енергоблоку, усуненні дефектів, набутих внаслідок інтенсивної експлуатації під час опалювальн

ПАТ «Київенерго» завершила ремонт енергоблоку №1 на ТЕЦ-5, який тривав майже упродовж місяця. Ремонтні роботи полягали у заміні старого регулятора живлення котла на новий, відновленні допоміжного обладнання енергоблоку, усуненні дефектів, набутих внаслідок інтенсивної експлуатації під час опалювального періоду, та вдосконаленні всієї конструкції котла.

Про це ІА «Україна Комунальна» повідомили у департаменті корпоративних комунікацій компанії.

Як зазначено в повідомленні, перед тим, у квітні, компанія здійснила ремонт енергоблоку №4. Таким чином, вже зараз до нового опалювального сезону готові 2 енергоблоки з 4-х на ТЕЦ-5. Ремонт решти енергоблоків та пікових водогрійних котлів відбуватиметься відповідно до графіка протягом липня-вересня. Крім того, у червні «Київенерго» розпочала ремонт енергоблоку №1 на ТЕЦ-6.

«Виконані ремонтні роботи енергоблоків дозволять компанії належним чином підготувати обладнання станцій до опалювального сезону та забезпечити його надійну роботу в зимовий період. Загалом ремонт енергоблоків дасть суттєву економію експлуатаційних витрат у майбутньому. Вартість ремонтів енергоблоків та котлів на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 у 2011 році становить понад 23 млн грн», — повідомив перший заступник технічного директора – головний інженер ПАТ «Київенерго» Юрій Гладишев.

Згідно з чинною нормативно-технічною документацією поточні та середні ремонти на ТЕЦ проводяться щороку. Капітальні ремонти на блоках 100 МВт відбуваються кожні 5 років, а на блоках 250 МВт – 1 раз на чотири роки.

 
Коментарі (0)