ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняLNG-термінал не втрачає оптимізму

LNG-термінал не втрачає оптимізму

У скандального проекту Владислава Каськіва LNG-терміналу ще є майбутнє. На цьому наголошують експерти, втім деталей подальшого розвитку проекту не розголошують.

LNG-технології в найближчі 5 років знайдуть широке застосування на території України. Про це розповів Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, - повідомляє «ГолосUA».

За його словами, у світі існує безліч можливостей застосування цієї технології, аж до використання на побутовому рівні. І в Міненерго, запевняє Едуард Ставицький, створена навіть окрема група, яка займається питанням впровадження LNG-технологій в сектори економіки країни.

Сам же проект з будівництва LNG-терміналу, на переконання Міністра, не помер, хоча всі питання щодо його функціонування Едуард Ставицький перенаправив до голови Держагенції з інвестицій Владиславу Каськіву.

«Все, що стосується Міністерства та вугільної промисловості, ми надали: всі майданчики, всі розрахунки, комунікаційні можливості, інфраструктурні - для того, щоб це працювало», - підкреслив чиновник.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, американська компанія Excelerate Energy надала уряду України комерційну пропозицію по оренді плавучого терміналу для регазифікації зрідженого газу (LNG-терміналу), який планується розмістити поряд з портом «Південний» (Одеська обл.).

Нагадаємо, фахівці Excelerate Energy за підсумками технічного дослідження підтвердили технічну можливість розміщення плавучого LNG-терміналу на українському узбережжі Чорного моря.

За словами голови Державного агентства з інвестицій та національних проектів Владислава Каськіва, плавучий LNG-термінал може прибути в Україну до середини 2014 року і розпочати роботу до кінця того ж року.

 
Коментарі (0)