ГоловнаНовини ЖКГ«Тарифні» компенсації і субсидії вимагатимуть 15 мільярдів з держбюджету-2012

«Тарифні» компенсації і субсидії вимагатимуть 15 мільярдів з держбюджету-2012

У держбюджеті на 2012 рік передбачається закласти 7 млрд 800 млн грн для компенсації різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги.Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк, передає кореспондент ІА «Україна Комунальна».«Ми записали

У держбюджеті на 2012 рік передбачається закласти 7 млрд 800 млн грн для компенсації різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги.

Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк, передає кореспондент ІА «Україна Комунальна».

«Ми записали в бюджеті 7,8 млрд гривень для компенсації різниці в тарифах, але ми повинні розуміти, якщо ви мені скажете: «А як пройдуть переговори з МФВ? (Щодо вимог про підвищення ціни на газ для населення – Ред.). А яка ціна газу буде з 1 січня 2012 р.?», то я вам цього, на жаль, не скажу. Але я розумію, що люди працюють і зроблять так, щоб і ми мали в подальшому відносини з тими, хто нам допомагає», - сказав міністр.

У той же час він підкреслив, що позиція про необхідність купівлі дорогого газу у монополіста без будь-яких варіантів теж не є правильною.

«Йдуть переговори, буде прийнято рішення, виходячи з цього буде прийнятий бюджет, витрати бюджету, в тому числі і різниця в тарифах визначена», - додав А. Близнюк.

Крім того, міністр повідомив, що в бюджеті наступного року передбачається закласти 7 млрд 200 млн грн на пільги і субсидії.

«Пільги та субсидії на 90% йдуть на комунальні підприємства – за тепло, за воду. Тобто комунальні підприємства отримують ці кошти за рахунок держави », - сказав він.

 
Коментарі (0)