ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняЛуганщина накопичила близько двох мільярдів гривень на відновлення

Луганщина накопичила близько двох мільярдів гривень на відновлення

Луганській області вдалось накопичити близько двох мільярдів гривень, які планують використати для відновлення регіону після деокупації

 

Луганській області вдалось накопичити близько двох мільярдів гривень, які планують використати для відновлення регіону після деокупації.

Про це в інтерв'ю Суспільному Донбас заявив Сергій Гайдай.

"Ми потроху закупаємо техніку, тому наша — та, яка була в громадах, розбита. Ми закумулювали фінанси, нікуди їх не направляємо. Єдине, що купуємо, — допомогу для військових. Попри те, що ми не отримуємо податки, незважаючи на релокований бізнес, ми накопичили під два мільярди гривень. Це для Луганщини не малі кошти",— розповів голова ОВА.

Як розповів Суспільному Сергій Гайдай, у планах є закупівля захисних мобільних споруд.

"Трохи закупаємо будівельну техніку, щоб ми могли працювати на відновлення області з першого дня. Щоб не було такого, що, до прикладу, звільнили Рубіжне, й ми оголошуємо тендери, чекаємо місяцями, поки ми закупимо техніку, поки будемо її перевозити й потім будемо починати роботи. Ми одразу будемо починати працювати, ми одразу закупаємо захисні споруди мобільні, як в різних містах біля зупинок встановлюють. Біля гуманітарних центрів будемо встановлювати захисні споруди", — розказав голова області.

За даними голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, на відновлення Луганщини після війни потрібно близько 10 років. Збитки, які нанесла РФ під час повномасштабного вторгнення, неможливо зараз порахувати, тому що немає можливості оцінити кількість пошкоджень.

Три країни, а саме Чехія, Швеція та Фінляндія, будуть відновлювати містечка Луганської області після звільнення територій області. Хорватія буде допомагати розмінувати територію регіону, а саме на допомогу приїдуть фахівці з розмінування разом із технікою країни.

Українські військові звільнили у 2022 році всього 12 населених пунктів Луганщини. 9 жовтня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив назви звільнених від росіян семи населених пунктів Луганщини, а саме Новолюбівки, Невського, Греківки, Новоєгорівки, Надії, Андріївки та Стельмахівки. Згодом стало відомо про звільнення Макіївки, Білогорівки Кармазинівка та М’ясожарівка. Україна контролює близько п'яти відсотків території Луганщини.

 

 

 
Коментарі (0)