ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЛуганщина впроваджує енергоефективні проекти

Луганщина впроваджує енергоефективні проекти

Потужність альтернативної енергетики в Україні активно зростає. На сьогоднішні Луганщина увійшла до числа регіонів України , де працює вітрогенерація

Луганська область увійшла до числа регіонів України , де електроенергія добувається з використанням альтернативних джерел. Так, на Луганщині запрацювала перша з семи вже змонтованих вітроустановок Fuhrlander 2500-100 , встановлених на території Краснодонського вітропарку. Електроенергія яка тут виробляється, вже надходить на Енергоринок. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес -службі Луганської ОДА.

За словами директора Департаменту промисловості та енергозбереження облдержадміністрації Дмитра Дрожжина, в Луганській області активно реалізуються проекти з використання енергії вітру для виробництва електроенергії.

В області функціонує три масштабних проекти з будівництва одразу трьох вітропарків - Краснодонського (425 МВт) , Лутугинського (225 МВт) і Антрацитівського (225 МВт).

Реалізація цих проектів, за прогнозними розрахунками, дозволить додатково генерувати в області понад 2,1 млрд. ГВт/год електроенергії на рік, або більше третини вироблюваного на сьогодні обсягу даного виду енергоносія.
 
При цьому за рахунок поновлюваного джерела енергії - енергії вітру -будуть повністю забезпечені електроенергією споживачі Антрацитівського, Краснодонського, Лутугинського районів і прилеглих територій .

З введенням в дію першої вітрогенераторної установки Краснодонського Вітропаку Луганщина увійшла до числа регіонів України, де використовується вітрогенерація. Нагадаємо, що вітропарки вже успішно діють в Криму, Донецькій і Миколаївській області.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Одеська область зменшує енергоспоживання за рахунок енергії сонця. У регіоні з'явиться ще одна сонячна електростанція .
 

 
Коментарі (0)