ГоловнаДовідник ЖКГТеплоенергетикаЛуганська ТЕС під загрозою закриття

Луганська ТЕС під загрозою закриття

Підприємство не може працювати в штатному режимі через заблоковану Росією поставки вугілля

Луганська ТЕС (м Щастя) виявилася під загрозою закриття. Зупинка єдиного в регіоні виробника електроенергії, майже відрізаного від решти енергосистеми країни, призведе не тільки до позбавлення роботи тисячі енергетиків і шахтарів, а й до енергетичного колапсу в Луганській області. Про це повідомляє ТК "Донбас".

Підприємство не може працювати в штатному режимі через заблоковану Росією поставки вугілля. Зараз станція підтримує роботу одного з чотирьох блоків, перейшовши на газ, щодня підприємство зазнає збитків до 2 млн грн.

В Щастя кілька сотень людей зібралися на зустріч з народним депутатом Вікторією Гриб. Відзначають, що підприємство перевело інженерно-технічний персонал на 4-денний графік роботи, а більше 300 працівників відправлені в простий.

«У радіусі 30-40 кілометрів немає жодного підприємства, на яке можуть звернутися наші місцеві жителі. Роботи немає, це дуже страшно, дуже складно. Люди молодші виїжджають з міста, зараз відтік більше, ніж в 2014 році, коли були обстріли міста », - розповідає місцевий житель Володимир Тюрін.

«Тут не можна зараз залишати людей один-на-один з цією проблемою. А потрібно обов'язково знижувати ціну на газ, потрібно вирішувати питання з вугіллям. І потрібно додатково людям платити коефіцієнт, тому що вони живуть в зоні на "червоній лінії", тому що вони не можуть отримати навіть продукти за нормальними цінами», - відреагувала народний депутат України Вікторія Гриб.

 

 
Коментарі (0)