ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЛуганська ТЕС залишилася без вугілля через блокування РФ поставок

Луганська ТЕС залишилася без вугілля через блокування РФ поставок

Луганська ТЕС вимушено перейшла на використання газу в якості палива через блокування РФ постачання вугілля залізничним транспортом
Луганська ТЕС ( «ДТЕК Східенерго») вчора вимушено перейшла на використання газу в якості палива через блокування РФ поставок вугілля залізничним транспортом, про єтом повідомив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.
 
"Паралельно будемо" вибивати "квоту на ввезення вугілля, як це було раніше з території Російської Федерації. Станція може працювати як на вугіллі, так і на газу, але вугілля - дешевше. А це, зрозуміло, вартість енергоносіїв. Населення області це не торкнеться , тарифи залишаться незмінними ", - написав Юрій Клименко на своїй сторінці в Фейсбук.
 
Луганська ТЕС є єдиним виробником електроенергії в області, від якого залежить наявність світла і тепла в будинках 1 млн споживачів.
 

Нагадаємо, поставки вугілля на ТЕС з квітня 2017 року здійснювалися з активу "ДТЕК" в РФ - шахтоуправління "Обухівська" (Ростовська обл.), Так як станція може отримувати вугілля залізницею лише з російської території. Залізничних під'їздів до Луганської ТЕС за контрольованою українською владою території немає. З жовтня поточного року Російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС через невидачу квот на поставки вугілля. 

 
Коментарі (0)