ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЛуганській області загрожує енергетичний колапс

Луганській області загрожує енергетичний колапс

"Луганське енергетичне об'єднання" заявило, що нинішньою зимою в Луганській області може наступити енергетичний колапс.

"Луганське енергетичне об'єднання" заявило, що нинішньою зимою в Луганській області може наступити енергетичний колапс. Про це компанія повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"На сьогодні" Луганське енергетичне об'єднання "так і не змогло налагодити повноцінну підготовку до зими - через відсутність коштів протягом всього 2017 року, через триденка, яка не дозволяє виконувати необхідний обсяг роботи, через масове звільнення кваліфікованих фахівців" , - йдеться в повідомленні.

В об'єднанні повідомили, що звернулися з листом до глави Луганської військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбуз, де говориться, що через проблеми неплатежів за електроенергію, в тому числі за поставлену на тимчасово неконтрольовані території, і арешту банківських рахунків підприємства план капітального ремонту обладнання електромереж виконаний тільки на 43%.

Практично повністю не виконано план по заміні опор повітряних ліній електропередач і істотно відстає від графіка заміна проводів та ізоляторів. При цьому Держенергонагляд доручив підприємству усунути близько 800 виявлених порушень в роботі електромереж.

"Ми ще якось боремося з аваріями і пошкодженнями, що виникають через обстріли, пожеж і негоди. Але робити це все важче. І часто це стає можливим тільки завдяки допомозі небайдужих людей, деяких органів місцевої влади, деяких благодійників. Але ми не можемо готувати електромережі та обладнання до зими в умовах повної відсутності грошей. А часу до "білих мух" залишається все менше ", - йдеться в повідомленні.

У ЛЕО підкреслили, що багато разів зверталися з проханням "адекватної реакції" до президента України і Кабінету Міністрів, однак ніхто не відгукнувся.

"Ми повинні вже замовкнути і зневіритися, але не можемо. Наше мовчання буде дорого коштувати не тільки 3 тисячам працівників з їх сім'ями. На кону - життя всіх жителів Луганської області. Якщо електроенергетика регіону не буде готова до зими - буде катастрофа, гірше за наслідками , ніж алчевська в 2006 році. І масштабна - тому що охопить всю область. у Києві повинні почути Луганщину зараз, бо потім, коли зима наробить біди, буде пізно. Разом ми переможемо. Луганськ - це Україна ", - підсумували в об'єднанні.

19 червня глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що борг за електроенергію на непідконтрольних Києву територіях Донбасу становить 3,9 млрд грн.

25 квітня заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Георгій Тука заявив, що борг Донецької і Луганської областей за електроенергію становить 11 млрд грн. Борг "Луганського енергетичного об'єднання" умовно розподілено між контрольованою і не контролюється Києвом територією - "зразкове співвідношення 50/50". Борг споживачів з ОРДО склав 0,5 млрд грн.

У грудні 2016 року генеральний директор "Луганського енергетичного об'єднання" Володимир Грицай повідомив, що борг перед підприємством за електропостачання з боку окупованої частини Луганської області становить 6 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)