ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЛуганську ТЕС можуть перевести на газ через проблеми з шахтами

Луганську ТЕС можуть перевести на газ через проблеми з шахтами

Луганська облдержадміністрація просить Кабмін допомогти врегулювати проблемну ситуацію з енергопостачанням регіону, що загострилася через загрозу дефіциту вугілля на Луганській ТЕС

На засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянуто питання забезпечення стабільної роботи Луганської ТЕС і сталого проходження опалювального сезону, а також ліквідації наслідків підтоплення шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону.

Луганська облдержадміністрація просить Кабмін допомогти врегулювати проблемну ситуацію з енергопостачанням регіону, що загострилася через загрозу дефіциту вугілля на Луганській ТЕС.

Керівництво ОДА пропонує два шляхи вирішення проблеми: використання можливостей економічної підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську із залученням міжнародних організацій (ОБСЄ, Червоний Хрест, ООН) для переговорів з російською стороною щодо відновлення поставок вугілля на Луганську ТЕС або максимально можливе зниження споживання вугілля цієї станцією з частковим переходом а природний газ, а також задіяння наявних альтернативних джерел генерації та постачання електроенергії.

Щодо підтоплення шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону в.о. директора ДП "Первомайськвугілля" Олег Водоп'янов повідомив членам комісії про заходи, що їх вживає підприємство для прийому шахтних вод, які надходять з копалень тимчасово окупованої території.

Відкачують ці води п'ять потужних насосів. Притік за годину сягає 920 куб. м. Актуальними, за словами представника ДП "Первомайськвугілля", є проект будівництва очисних споруд та забезпечення підприємства іншим незалежним енергетичним вводом.

 
Коментарі (0)