ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЯку товщину бруківки вибрати

Яку товщину бруківки вибрати

Бруківка - надійне покриття, адже обираючи її, ви обираєте не лише естетичний вигляд, а й надійність та довговічність

Рекомендації щодо вибору товщини бруківки

Бруківка - надійне покриття, адже обираючи її, ви обираєте не лише естетичний вигляд, а й надійність та довговічність. Важливу роль відіграє товщина бруківки. Підібравши її неправильно ви ризикуєте втратити лишні гроші на ремонт або демонтаж.

Тому, спеціалісти компанії www.krasnebruk.com.ua радять обирати покриття залежно від того, яке навантаження буде на нього здійснюватися. При виборі звертайте увагу на окремі елементи плитки. Чим менші вони за розміром, тим більше швів між ними буде. Так, навантаження розподіляється рівномірніше, що дозволяє уникнути тріщин та сколів, продовжуючи термін придатності бруківки.

В саду ви збираєтесь влаштувати BBQ чи доглядати за газоном і квітником. Плитка з мінімальною товщиною витримає і мангал і садові інструменти. Така ж підійде й для пішохідних тротуарів з середньою інтенсивністю руху, велосипедних доріжок та зон, де збирається велика кількість людей. Для заїзду легкового автомобіля допускається максимальна маса до 1,8 тонн, адже на плитці може утворитись тріщина.


Та якщо ви плануєте викласти бруківкою всю прибудинкову територію, по якій будете ходити ви і заїжджати в гараж автомобіль, потрібно подбати про міцніше покриття.

Паркінг для легкових авто, будівельної техніки вимагає максимальної товщини.

Яка буває товщина бруківки?

Бруківка відрізняється розміром та формою, проте стандартне значення має товщина - незабарвлена частина бетонного елемента, невидима після укладання. Товщина - показник, що не впливає на естетичний вигляд, проте він важливий для визначення рівня навантажень:

  • Вимостити територію для тротуарів зі жвавим потоком людей варто бруківкою з товщиною 4 см. Комфортним покриття буде для тротуарів, терас, дитячих майданчиків, доріжок для пішоходів та велосипедистів, паркових алей.

  • Біля установ, торгових центрів, території житлових зон, бізнес-центрів, проїжджу частину варто викласти плиткою з товщиною не менше ніж 6 см. Вона має властивість витримувати інтенсивний рух з навантаженням 1,5 тонн на квадратний сантиметр.

  • Територію парковок, заїздів для вантажних автомобілів варто вимостити плиткою товщиною 8 см. Витримує вагу автомобіля навіть до 6 тонн. Порти, автозаправки, території біля заводів та фабрик, стоянки для вантажного транспорту потребують максимальної товщини.

Обираючи товщину, варто звернути увагу на те, що:

  • Ви можете зекономити на шарі підстилки, якщо оберете більшу товщину плитки;

  • Чи будуть додаткові або непередбачувані навантаження. Наприклад, потрібен буде заїзд для пожежної або збиральної техніки;

  • Вирівняти поверхню можна й за рахунок покриття, чим більша товщина, тим менше впливає нижній шар;

  • Термін міцності та експлуатації збільшується з більшою товщиною.

Переходьте на сайт krasnebruk.com.ua/category/vibrating-products/pavement/ та обирайте якісну та надійну бруківку, якщо маєте сумніви на рахунок дизайну чи товщини, ми з радістю проконсультуємо вас, адже наш клієнт - задоволений клієнт!

 
Коментарі (0)