ГоловнаНовини ЖКГУтилізація ТПВЛьвову виділять земельну ділянку для будівництва нового полігону ТПВ

Львову виділять земельну ділянку для будівництва нового полігону ТПВ

Прийнято рішення про передачу Львівській міській раді земельної ділянки для проектування і будівництва нового полігону для твердих побутових відходів.

За результатами проведеного у Львові засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій за участі представників міської влади та керівництва області прийнято рішення про передачу Львівській міській раді земельної ділянки для проектування і будівництва нового полігону для твердих побутових відходів. Про це заявив Прем'єр-міністр під час спілкування із журналістами в Львівській обласній державній адміністрації.

"Сьогодні ми прийняли рішення на засіданні комісії, яку я проводив, що одну з ділянок, які виставлені на конкурс, буде знято з конкурсу і передано Львівській міській раді швидко, щоб вони почали проектування і будівництво такого полігону і комплексу по сміттєпереробці, - заявив Володимир Гройсман. - Завдання сьогодні, щоб Львів швидко почав цим питанням займатися".

Мова йде про ділянку для нового полігону у Яворівському районі.

У термін до 6 місяців міський голова здатен побудувати новий полігон, сортувальну станцію для того, щоб не було ніяких загроз і через 6 місяців спокійно вивозити туди залишки відсортованого сміття, переконаний Володимир Гройсман.

"Ми маємо рухатися на тижні, не на місяці", - сказав Глава Уряду щодо термінів здійснення такого рішення.

Говорячи про проблему вивезення сміття та забезпечення чистоти у Львові, Глава Уряду зауважив, що найпершим завданням потрібно оперативно навести лад і чистоту в місті, щоб люди не відчували дискомфорт.

Також треба створити новий сучасний сміттєпереробний комплекс для Львова, для чого потрібна нова ділянка.

У цьому контексті він подякував голові обласної державної адміністрації Олегом Синюткою за вжиті після зустрічі із Прем'єр-міністром заходи для вирішення проблеми та пошуку нової території.

Говорячи про будівництво сміттєпереробного заводу, Глава Уряду зауважив, що у вересні Міністерство фінансів України підтвердило, що Львів спроможний брати участь у цьому проекті у співпраці із Європейським Інвестиційним Банком. Сьогодні місту треба працювати з ЄІБ, щоб фіналізувати проект.

Разом з тим, навіть без запозичень міський бюджет може впоратися із цим питанням, переконаний Володимир Гройсман.

Так, сьогодні у м. Львова є усі можливості для того, щоб профінансувати ці роботи, наголосив Прем'єр-міністр. Зокрема, бюджет розвитку міста у 2017 році має 1 млрд 800 млн грн.

"Це зона відповідальності міської влади, яка багато років експлуатувала цей полігон і, на превеликий жаль, не було зроблено необхідних заходів, щоб він став по-справжньому економічно безпечним, технологічно якісним і дав можливість підтримати у чистоті усю Львівську область, яка вивозила туди свої побутові відходи", - наголосив Прем'єр-міністр.

Прем'єр-міністр запевнив у своїй підтримці вирішенню проблеми твердих побутових відходів у Львові.

"Як Голова Уряду я все готовий робити, щоб прийняти усі необхідні рішення, щоб пришвидшити цей процес", - запевнив він.

 

 
Коментарі (0)