ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЛьвів ризикує залишитися в руїні

Львів ризикує залишитися в руїні

Львів ризикує залишитися без фінансової підтримки робіт з реконструкції житлового фонду у центральній частині міста. Міська влада отримала лист від німецької урядової організації GIZ щодо загрози продовження співпраці

Львів ризикує залишитися без фінансової підтримки робіт з реконструкції житлового фонду у центральній частині міста. Міська влада отримала лист від Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) щодо загрози продовження співпраці.

Про це йшлося під час засідання сесії міськради, інформує прес-служба.

Зокрема, сьогодні під час розгляду питання про бюджет розвитку міста було запропоновано передбачити кошти на співфінансування спільних проектів з GIZ. Однак, відповідна пропозиція не була підтримана.

 «Прийшов лист від GIZ – це німецька урядова структура, яка співфінансує ряд робіт у Львові, зокрема: ремонти балконів, вікон, сходових кліток. Принцип фінансування дуже простий: вони виділяють 50% коштів, місто виділяє 20% коштів і 30% коштів виділяють мешканці. В GIZ усі кошти передбачені, але нема призначень від міста – більше 4,686 млн грн. Ми отримали дуже жорсткий лист. Якщо ми не виконаємо свої зобов’язання, то GIZ припинить фінансування – і ми не отримаємо наступних траншів. Я б цього дуже не хотів, бо це буде прецедент в історії німецької організації щодо співпраці з містами. Всі завжди просять про таку співпрацю, а ми маємо дискусії», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий під час розгляду бюджету розвитку.

Відтак, перший заступник міського голови Олег Синютка зачитав два листи від німецької урядової організації GIZ.

«Роботи на пр. Свободи не будуть завершені, якщо до кінця березня 2012 року Львівською міською радою не буде прийнято рішення про співфінансування. Незрозуміла ситуація змушує нас запропонувати завершення співпраці на цьому етапі», - зазначено у листі GIZ до міського голови Львова Андрія Садового, який під час сесії зачитав О.Синютка.

«Я би хотів, щоб ми виконували зобов’язання, які беремо на себе і дякували за допомогу, яку отримуємо», - додав А.Садовий.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)