ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЛьвів «викроїв» кошти на енергоефективність

Львів «викроїв» кошти на енергоефективність

У Львові за рахунок скорочення бюджету проекту підземного паркінгу, збільшили фінансування заходів з енергоефективності. На ці цілі направлять майже 80 тис. грн у цьому та наступному роках.

Львівська влада внесла зміни у Програму сприяння залученню інвестицій на 2014-2016 роки. Таким чином, було розподілено фінансування з міського бюджету між реалізацією проекту підземного паркінгу та проектом здійснення заходів з підвищення енергоефективності, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Згідно з повідомленням, на енергоефективні заходи цьогоріч виділять 50 тис грн, а наступного року – ще 29 тис грн. Відповідно, на ці суми зменшують фінансування проекту підземного паркінгу, тож цьогоріч на нього витратять не 100 тис, а 50 тис грн, а у 2015 році – не 1 млн, а 971 тис грн.

«Фінансування на 2016 рік залишиться незмінним – 1 млн грн» - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, ухвалу щодо затвердження відповідної програми прийнято засіданням сесії 15 травня 2014 року. Відповідно до неї, програма передбачає досягнення таких цілей: створення позитивного інвестиційного іміджу; підготовку якісних інвестиційних продуктів/проектів; залучення кредитних та грантових коштів міжнародних фінансових інституцій з метою реалізації інвестиційних/інфраструктурних проектів; підтримку кредитного рейтингу; комплексний супровід інвестора.

Щодо заходів з енергоефективності, то йдеться про проект, який охоплює модернізацію 4 шкіл і 2 поліклінік, з метою зменшення споживання енергії та скорочення грошових витрат. Серед об’єктів модернізації – ЗОШ 1 ст. «Світанок», НВК ім. В. Симоненка, гімназія «Престиж», ЗОШ-інтернат №2, Комунальні 4-та та 6-та міські поліклініки.

 
Коментарі (0)