ГоловнаНовини ЖКГТранспортЛьвів закупить у «Електрону» 250 електробусів

Львів закупить у «Електрону» 250 електробусів

Львівська міська рада протягом наступних трьох років має намір закупити у концерну Електрон 250 електробусів, йдеться в повідомленні муніципалітету

Львівська міська рада протягом наступних трьох років має намір закупити у концерну Електрон 250 електробусів, йдеться в повідомленні муніципалітету.

10 вересня відповідний меморандум підписали Львівська міськрада, концерн Електрон і приватний перевізник міста - компанія Екопастранс. Згідно з документом, 200 одиниць техніки намір придбати приватний перевізник, а 50 - місто.

Співпраця передбачає розробку Електроном 10-метрового електробуса, при цьому потужності виробника повинні дозволяти випускати близько 200 електробусів в рік, впровадження на заводі масштабної програми локалізації виробництва вузлів і агрегатів для електротранспорту.

Згідно з документом, перший зразок електробуса буде представлений через вісім місяців, і щомісяця Електрон повинен випускати 17 таких машин.

За словами мера Львова Андрія Садового, компанія-перевізник Екопастранс сьогодні має 250 маршруток, і має намір повністю замінити рухомий склад.

«Вважаючи, що електробус в експлуатації в кілька разів дешевше автобусів, приватні перевізники домовилися з" Електрон "про ексклюзивні умови на виробництво 10-метрових електробусів з запасом ходу на день роботи. "Електрон" готовий для цього розробити технічну документацію і зробити дуже гарну ціну на електробуси », - заявив Садовий.

Крім того, міськрада опрацьовує механізм компенсації за лізинг для приватних перевізників.

Перший електробус концерну Електрон, який був вперше представлений в 2015 році, на той момент коштував близько 9 млн грн. Він чотири роки експлуатується у Львові.

 

 
Коментарі (0)