ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЛьвів'янам відшкодують половину витрат на енергоефективні заходи за програмою «теплих» кредитів

Львів'янам відшкодують половину витрат на енергоефективні заходи за програмою «теплих» кредитів

Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Львівська міська рада подбала про те, щоб цього року львів’яни гарантовано отримували додаткову фінансову допомогу на підвищення енергоефективності житла за програмою «теплих» кредитів.

Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

«Відтепер львів’яни, які захочуть утеплити будинки, встановити прилади обліку води, електроенергії, замінити вікна на енергоощадні тощо, можуть скористатися державною програмою «теплих» кредитів та отримати відшкодування 50% суми залучених коштів. За Урядовою програмою – 35%, за міською – ще 15%. Окрім цього, з обласного бюджету їм компенсуватимуть 5% відсоткової ставки. Кращих умов для утеплення годі і шукати», - прокоментував рішення Львівської міської ради Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Голова Агентства вчергове наголосив, що таке співфінансування енергоефективних заходів з трьох джерел дозволяє вдвічі здешевити їхню вартість. Тож, фінансова допомога стане дійсно у нагоді під час придбання зазвичай недешевих матеріалів та обладнання для утеплення житла.

За програмою «теплих» кредитів львів’яни можуть отримати компенсацію на придбання такого обладнання: радіатори опалення, вікна та балконні двері з енергозберігаючим склом, рекуператори тепла вентиляційного повітря, вузли обліку води, багатозонний лічильник електроенергії, теплоізоляційні матеріали, теплонасосна система опалення або гарячого водопостачання, система сонячного теплопостачання або гарячого водопостачання.

Скористатися програмою можна через державні банки: Приватбанк, Укргазбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк.

«Ще вигідніші умови для утеплення створено для ОСББ Львова. Уряд поверне їм як мінімум 40% залучених коштів, а міська рада – 30%. Разом 70% фінансової допомоги на енергоощадні заходи! Тож, немає сенсу платити більше. Держава підставляє своє плече, аби кожна родина долучилася до енергоефективності та зменшила свої витрати на комунальні послуги», - підсумував Голова Агентства.

 

 
Коментарі (0)