ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЛьвів'янам відшкодують збитки від травневого паводка

Львів'янам відшкодують збитки від травневого паводка

Жителям Львівської області, які постраждали від паводка в середині травня, виплатять по 1 тис грн. Матеріальну допомогу зможуть отримати 25 сімей.

Львівська обласна адміністрація виділить з резервного фонду обласного бюджету 25 тис. грн для виплати матеріальної допомоги жителям населених пунктів регіону, які постраждали внаслідок сильних дощів 15-18 травня 2014 року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Зокрема, матеріальну допомогу в розмірі 1 тис. грн отримають жителів, чиї житлові будинки або квартири у багатоквартирному житловому будинку були затоплені повеневими водами. В цілому, мова йде про 25 потерпілих сімей.

Зазначимо, раніше з резервного фонду обласного бюджету вже було виділено 618 тис. грн для виплати матеріальної допомоги мешканцям Дрогобицького, Самбірського та Старосамбірського районів, а також міст Дрогобич та Самбір, постраждалих внаслідок травневого паводку на річках басейну Дністра.

Як повідомляла «У.К.», травневий паводок завдав величезної шкоди Львівській області - 135 млн грн. Надзвичайну ситуацію класифікували, як регіональну. Протягом кількох днів у басейні Дністра випало 2 місячні норми опадів. У результаті стихійного лиха постраждали 115 населених пунктів. Без електропостачання протягом трьох діб перебувало 82 населених пункти. Були підтоплені сільськогосподарські угіддя, дороги, будівлі Дрогобицького, Старосамбірського, Самбірського, Стрийського, Жидачівського районів. Однією з причин паводку став незадовільний стан зливової каналізації.

 
Коментарі (0)