ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняГаз для населення може подорожчати в рази

Газ для населення може подорожчати в рази

Газ для населення вже в цьому році може подорожчати в кілька разів. У «Нафтогазі» серйозно думають про єдину ціну на «блакитне» паливо і для промисловості і для пересічних українців.

НАК «Нафтогаз України» не виключає підвищення ціни для населення на газ до комерційного рівня в поточному році, якщо зберігатиметься складна ситуація в галузі. Про це заявив заступник голови компанії Олександр Тодійчук, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Не виключено, що вже в цьому році будуть прийняті рішення про подальше подорожчання ціни на газ. Є навіть такий варіант, - я не хочу лякати, але і не хочу цього приховувати, - що буде встановлена єдина ціна на газ для промисловості і для населення», - сказав він.

При цьому пан Тодійчук додав, що таке рішення є непопулярним і викликає побоювання політиків.

«Це дуже важкий удар, політики намагаються його уникати, тому що у нас цієї осені вибори», - сказав він.

У той же час заступник голови «Нафтогазу» послався на дані соціологічних досліджень, згідно з якими населення в умовах війни готове платити в чотири рази більше за газ при умові прозорості спрямування коштів на розвиток галузі.

Зауважимо, в разі підвищення цін НАК обіцяє бідним верствам населення компенсаційні субсидії.

Можливе підвищення ціни на «блакитне» паливо для населення вже почали обговорювати Кабмін, «Нафтогаз» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Нагадаємо, вчора Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан виступив за встановлення ринкової ціни на газ для населення. За підрахунками Міненерго, це дозволить заощадити близько 1,5-2 млрд куб. м газу в зимовий опалювальний сезон.

 
Коментарі (0)