ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЛьвівські будинки пройдуть енергетичне обстеження

Львівські будинки пройдуть енергетичне обстеження

100 ОСББ Львова отримали можливість провести енергоаудит своїх будинків.

Цього тижня було підписано меморандум про співпрацю між Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) та Львівською міською радою у рамках проекту «Енергоефективність у житловому секторі України (UREEP)». Документом передбачається можливість впровадження заходів з енергозбереження у будинках ОСББ м. Львова.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Метою проекту є створення правової та інституційної платформи для підтримки українських ОСББ в отриманні доступу до фінансування на покращення енергоефективності в існуючому житловому фонді України, а також збільшення потоку комерційного фінансування у проекти з проведення енергоефективної модернізації житлового фонду.

Проектом передбачено проведення за кошти Міжнародної фінансової корпорації та часткового співфінансування ОСББ 100 енергоаудитів.

«Ми маємо енерговтрати у будинку, але ми не знаємо, скільки ми втрачаємо і як це мінімізувати. Завдяки цій угоді 100 будинків ОСББ зможуть провести якісний енергоаудит. На кожен будинок  передбачено 8 тис. грн  і  більше.  Хто перший подасть документи, той буде мати таку можливість» - наголосив голова міста Лева Андрій Садовий.

За словами керівника проекту IFC «Енергоефективність у житловому секторі України» Гжегожа Гайди, внески ОСББ будуть здійснюватися відповідно до такого розподілу витрат: перші 25 енергоаудитів – 10% вартості енергоаудиту сплачують ОСББ, 90% — за рахунок коштів IFC; наступні 25 енергоаудитів – 25% вартості енергоаудиту сплачують ОСББ, 75% — за рахунок коштів IFC; останні 50 енергоаудитів – 50% вартості енергоаудиту сплачують ОСББ, 50% — за рахунок коштів IFC.

Експерти IFC будуть надавати безкоштовні консультації згідно з графіком у відділі супроводу ОСББ, ресурсному центрі для розвитку ОСББ Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради протягом 12 місяців. Консультант з юридичних питань буде надавати допомогу ОСББ у підготовці будь-якої юридичної документації в рамках пакету супроводжувальної документації до кредитної заявки на комерційне фінансування. Консультант з фінансових питань, окрім консультацій та розробки бізнес-планів для ОСББ, надаватиме підтримку ОСББ у переговорах з банками та допомогу у заповненні необхідних банківських форм та анкет, пов’язаних з фінансовими аспектами заявника ОСББ.

 
Коментарі (0)