ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЛьвівські гризуни не доживуть до Євро-2012

Львівські гризуни не доживуть до Євро-2012

З 5 вересня до 7 жовтня у Львові проводитимуть дератизацію – комплексні заходи, націлені на знищення різних видів гризунів за допомогою харчової отрути та інших засобів. Про це ІА «Україна Комунальна» повідомила прес-служба Львівської міськради. «Питання дератизації стоїть

З 5 вересня до 7 жовтня у Львові проводитимуть дератизацію – комплексні заходи, націлені на знищення різних видів гризунів за допомогою харчової отрути та інших засобів.


Про це ІА «Україна Комунальна» повідомила прес-служба Львівської міськради.

«Питання дератизації стоїть гостро кожної осені, але цього року воно для нас надзвичайно важливе, адже наступного року у Львові проходитиме фінальна частина Чемпіонату Європи з футболу. Тому до 7 жовтня ми мусимо позбутись гризунів, які переносять небезпечні хвороби. Ми уклали угоду з обласним комунальним підприємством профілактичної дезінфекції на проведення дератизації у місті», – повідомив головний спеціаліст відділу з планування заходів у надзвичайних ситуаціях Тарас Саврей.

Дератизація буде проведена у підвалах житлових будинків, парках, скверах, адміністративних установах, дитячих садках, школах та лікарнях. Зокрема, у парках отрута закладається у спеціальні отвори на поверхні землі для того, щоб уникнути отруєння птахів та домашніх тварин.

«Пара гризунів за рік приводить потомства до 800 штук. Тривалість життя гризунів – 6-7 років. Тож, якщо не боротися з цією проблемою, за рік у місті може статись екологічна катастрофа. Адже гризуни є розповсюджувачами такої страшної хвороби, як лептоспіроз. Зараз складено графіки проведення дератизації у місті, в кожному районі та ЛКП визначені відповідальні особи. Ми звертаємось до мешканців приватного сектору з проханням: або звертатись до ЛКП провести дератизацію, або провести дератизацію своїми силами. Отруту-принаду можна купити у спеціалізованих магазинах, її вартість становить 8-10 гривень за 200 г. Цієї кількості вистачить для дератизації одного приватного помешкання. Або можна звернутись в обласне комунальне підприємство профілактичної дезінфекції й отримати отруту там. Звернутись у підприємство можна за телефоном – 271-20-82», – повідомив представник обласного комунального підприємства профілактичної дезінфекції Зіновій Хитра.

«Лептоспіроз – це гостра інфекційна хвороба, яка розповсюджуються через гризунів. Зокрема, отруйними є продукти харчування та вода, куди потрапили випорожнення гризунів. Минулого року було зафіксовано 12 випадків захворювання лептоспірозом, цього року зареєстрований один випадок захворювання. Лептоспіроз вражає нирки або печінку людини та інколи призводить до летальних наслідків. Заразитись можна також через земляні роботи, тому всім рекомендую під час земляних робіт користуватись рукавичками», – зазначила лікар-епідеміолог Львівської міської санепідемстанції Оксана Притулка.

 
Коментарі (0)