ГоловнаНовини ЖКГТранспортЛьвівські трамваї тестують уночі

Львівські трамваї тестують уночі

Львів запустив електротранспорт виробництва місцевого підприємства, продукція якого ще не випускалася в Україні. Сьогодні вночі був протестований перший такий трамвай.

Сьогодні вночі у Львові почали випробування нового трамваю виробництва місцевого підприємства «Електрон». Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий, пише «ГолосUA».

Як повідомляється, щоб не завдавати незручностей городянам, електротранспорт обкатували на безшумному шляху по вулиці Городецькій. У трамваї перебувало близько 20 інженерів, які тестували систему трамвая.

«Це дуже великий плюс. Ми будемо першим містом в Україні, який покаже хорошу тенденцію - міняти старі трамваї на нові, сучасні», - повідомив мер Львова.

Також пан Садовий додав, що наступного року має запрацювати схема 50%-ного співфінансування державного бюджету на покупку електротранспорту.

Нагадаємо, спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» на замовлення Львівської міської ради завершило складання першого в Україні низькопідлогового трамваю «Електрон», призначеного для колії шириною 1000 мм.

Як повідомляла «Україна Комунальна», весь пасажирський автотранспорт у Львові – приватний, адже наприкінці минулого століття було знищено всі державні автопарки і всі автобуси. Але відсутність комунального автотранспорту створює низку перешкод на шляху до надання громадянам якісних послуг.

 
Коментарі (0)