ГоловнаНовини ЖКГТранспортЛьвівська залізниця побудує Бескидський тунель за 103 млн євро

Львівська залізниця побудує Бескидський тунель за 103 млн євро

На будівельному майданчику Бескидського тунелю бригади Львівської залізниці працюють тиждень через тиждень. Для них створені умови для проживання, також працівники забезпечені гарячим харчуванням

Львівська залізниця розпочала підготовчі роботи для будівництва нового Бескидського тунелю. Вже відсипано 17 тис. кубометрів дренажного ґрунту, прокладено 3 під’їзні колії загальною протяжністю 950 метрів, розпочалося будівництво під’їзних автомобільних доріг. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Укрзалізниці.

На будівельному майданчику Бескидського тунелю бригади залізничників працюють вахтовим методом – тиждень через тиждень. Для них створені умови для проживання, також працівники забезпечені гарячим харчуванням, спецодягом та спецвзуттям.

Наразі тривають роботи із перенесення електромереж, якими подаватиметься живлення для будівельних механізмів.

Начальник відокремленого відділу з будівництва Бескидського тунелю Львівської залізниці Володимир Харлан зазначив, що підготовчі роботи триватимуть приблизно до кінця поточного року, оскільки вони ведуться у гірській місцевості. «Необхідно буде розробити схил, де прокладатимуться колії Бескидського тунелю, будувати підпірну стінку для укріплення цього схилу і ще зробити багато непростої роботи», - зауважив Володимир Харлан.

Наприкінці цього року акціонерне товариство «Будівельна асоціація «Інтербудмонтаж» має закінчити підготовку проектної документації на будівництво  нового двоколійного Бескидського тунелю. Після погодження Державною архітектурно-будівельною  інспекцією, проект та техніко-економічні показники будуть направлені на затвердження Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, що Бескидський тунель протяжністю 1822 метри заплановано побудувати поруч з існуючим одноколійним, який за свою понад 125-річну історію  вже перебуває в аварійному стані. Будівництво нового тунелю повинно закінчитися у 2015 році.

На сьогодні вартість об’єкту становить 102,7 млн євро. За словами начальника відділу впровадження кредитних угод Укрзалізниці Юрія Сімчука, цього року на Бескидський тунель заплановано освоїти 353 млн грн, з яких 250 млн грн — це кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, решта — Львівської залізниці.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)