ГоловнаКоментаріГазопостачанняМ. Моравецький: "Обидва російські газопроводи «Північний потік» мають бути зупинені"

М. Моравецький: "Обидва російські газопроводи «Північний потік» мають бути зупинені"

Українська газотранспортна система здатна пропускати більше газу, ніж обидва «Північні потоки» разом взяті, а тому Європа повинна замислитися про власну безпеку та не боятися поставити крапку на обох російських газопроводах
Українська газотранспортна система здатна пропускати більше газу, ніж обидва «Північні потоки» разом взяті, а тому Європа повинна замислитися про власну безпеку та не боятися поставити крапку на обох російських газопроводах. 
 
Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції цими вихідними. 
 
Прем’єр-міністр Польщі розповів, що обидва російські газопроводи «Північний потік» мають бути не просто включені у санкційний пакет на випадок вторгнення РФ в Україну, а й зупинені. 
 
«Президент Путін використовує газ як зброю, тому ми наполегливо виступаємо за те, щоб «Північний потік-2» не запускався як нова газова система, але також, щоб відключити «Північний потік-1», - сказав Моравецький. 
 
Очільник уряду Польщі нагадав, що українська газова система здатні пропускати 130 млрд кубів газу, тоді як обидва «Північні потоки» разом – 100 млрд кубів. 
 
«Їх можна легко замінити. І Путін не зможе так легко атакувати Україну, якщо він хоча б частково буде залежним від виконання його контрактів і постачання газу через Україну», - сказав польський прем'єр. 
 

«Такою була ситуацію до будівництва «Північного потоку-1», - додав він. 

 
Коментарі (0)