ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМАГАТЕ завершує розміщення постійних місій на українських АЕС

МАГАТЕ завершує розміщення постійних місій на українських АЕС

Міжнародне агентство з атомної енергії завершує розміщення постійних місій на українських атомних електростанціях: Рівненській, Чорнобильській, Південноукраїнській.
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) завершує розміщення постійних місій на українських атомних електростанціях: Рівненській, Чорнобильській, Південноукраїнській. Найближчими днями має запрацювати місія на Хмельницькій АЕС. 
 
Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного прес-брифінгу з Генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.
 
«Вперше в історії людства ядерні об’єкти стали елементом наступальної воєнної стратегії. Сьогодні я почув від пана Генерального директора запевнення у повній підтримці з боку МАГАТЕ наших зусиль із забезпечення ядерної безпеки, в тому числі на Запорізькій АЕС», — відзначив Прем’єр-міністр.
 
Як додав Денис Шмигаль, передусім це стосується повного виведення російських військ та персоналу «росатома» з території станції та повернення ЗАЕС під контроль українських органів. За його словами, пан Гроссі запевнив, що МАГАТЕ ніколи не визнає росію власницею української Запорізької АЕС.
 

Прем’єр-міністр також повідомив Рафаелю Гроссі, що Україна твердо переконана у необхідності та своєчасності накладення санкцій на «росатом», обмеження прав і привілеїв росії в МАГАТЕ та припиненні співпраці з рф у ядерній сфері. 

 
Коментарі (0)